Cannot get CM17A to work

Forum to discuss X10 Commander iPhone/iPod/iPad/Android client for X10 Devices

Cannot get CM17A to work

Postby craigwillie » Wed May 20, 2015 1:42 pm

Cannot get the CM17A to work with X10 Commander. Any ideas would be appreciated.

- Windows 8.1
- ActiveHome Scripting & X10 Commander 1.9.8 installed
- CM17A is attached to a PCI RS-232 card

- CM17A works with other X10 applications like FireworX-10 in same configuration
- All testing done from within the Windows app

- Log file pasted below:
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT X10Commander [STARTING]
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT --------------------------------------------------------------------------------------------------
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT X10Commander Version: 1.9.8.195
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT System : Windows 8 Workstation
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT IP Address: 192.168.1.2
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT Processor : AMD Phenom(tm) II X6 1090T Processor
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT Display : 1824x1014 pixels, 32 bpp
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT --------------------------------------------------------------------------------------------------
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT Using Firecracker CM17
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT TCP Socket = 6003
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT HTTP Socket = 8086
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT Max Connections = 3
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT MinimizeOnStartup = 0
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT DimmingAccuracyEnabled = 0
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT DefaultDimLevel = 12
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT Using Firecracker CM17
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT Firecracker Port = COM6
5/20/2015 2:32:20 PM [ WARN] INIT X10 COM Object not found
5/20/2015 2:32:20 PM [ INFO] INIT X10Commander [STARTED]
5/20/2015 2:40:44 PM [ INFO] MENUExecuting Menu Option 1
5/20/2015 2:40:44 PM [ INFO] MENUTurning device A1 ON
5/20/2015 2:40:44 PM [ INFO] MENUExecuting CM17 Command
5/20/2015 2:40:44 PM [ INFO] MENUCM17 Result Code = 0
5/20/2015 2:40:47 PM [DEBUG] Opening LogFile...
5/20/2015 2:40:47 PM [DEBUG] ExecuteExternalApplication C:\WINDOWS\notepad.exe C:\Users\craigwillie\AppData\Roaming\X10Commander\X10 Commander.log
craigwillie
 
Posts: 1
Joined: Wed May 20, 2015 12:20 pm

Re: Cannot get CM17A to work

Postby Melloware » Tue May 26, 2015 8:05 am

OK there might be a couple of issues.

1. Two applications can't access a CM17 at the same time this is a limitation of Serial Port devices... So the first thing to try is to shut down all other x10 applications and then restart X10 Commander Server and see if that fixes it?

2. If that doesn't work check out this thread and see what this user did...

viewtopic.php?f=13&t=7386
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
http://www.melloware.com
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
User avatar
Melloware
Site Admin
 
Posts: 11044
Joined: Thu Dec 01, 2005 10:24 pm
Location: Philadelphia, Pennsylvania USA


Return to X10 Commander

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron