Automatic profile switching problem

Feature Requests, Comments, Bugs, and Suggestions on the Intelliremote application.

Automatic profile switching problem

Postby theoren_1 » Fri Jun 03, 2016 4:10 pm

Hi there, quick question - I have three profiles set up for Intelliremote - One for Firefox, one for WMC, and one for Kodi. Intelliremote has no problems automatically switching profiles depending on the active window, but after a while, it always seems to "time out" after an arbitrary amount of time and reverts back to the default profile. It seems to happen automatically - I won't be doing anything within the program, and I'll get the pop-up informing me that the profile has changed. Any suggestions on where I should look to troubleshoot this?
theoren_1
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 03, 2016 11:15 am

Re: Automatic profile switching problem

Postby Melloware » Mon Jun 06, 2016 2:12 pm

So something tells me your foreground window is changing even though you aren't clicking anything.

Do me a favor and go to Settings and turn LOG LEVEL=DEBUG.

Then the next time it happens go to Settings->Open Log File button and see what it says the reason is the window switched. It will say what it thinks the "Active Application" is when it switched profiles.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
http://www.melloware.com
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
User avatar
Melloware
Site Admin
 
Posts: 11062
Joined: Thu Dec 01, 2005 10:24 pm
Location: Philadelphia, Pennsylvania USA

Re: Automatic profile switching problem

Postby theoren_1 » Wed Jun 08, 2016 10:38 pm

Hey, thanks for taking the time to respond.. waiting until it happened again, which is just did... switched from my Kodi profile to my WMC. (as you can see, went for about 20 minutes without issue). Kodi was still theoretically the window in focus, but it's obviously jumping to ehshell.exe. Thoughts? Can I prevent this?

6/8/2016 11:09:18 PM [DEBUG] Window focus: Kodi.exe
6/8/2016 11:09:18 PM [DEBUG] Loading profile: C:\xxx\xxx\AppData\Roaming\Intelliremote\xbmc.xml
6/8/2016 11:09:19 PM [DEBUG] Profile Name: XBMC
6/8/2016 11:09:19 PM [DEBUG] Fire Desktop Alert: XBMC
6/8/2016 11:30:00 PM [DEBUG] Window focus: ehshell.exe
6/8/2016 11:30:00 PM [DEBUG] Loading profile: C:\xxx\xxx\AppData\Roaming\Intelliremote\mediacenterwin7.xml
6/8/2016 11:30:00 PM [DEBUG] Profile Name: MCE Win7
6/8/2016 11:30:00 PM [DEBUG] Fire Desktop Alert: MCE Win7
6/8/2016 11:30:20 PM [DEBUG] Window focus: explorer.exe
6/8/2016 11:30:21 PM [DEBUG] Window focus: explorer.exe
6/8/2016 11:30:25 PM [DEBUG] Window focus: explorer.exe
6/8/2016 11:30:25 PM [DEBUG] Window focus: explorer.exe
6/8/2016 11:30:28 PM [DEBUG] Opening LogFile...
6/8/2016 11:30:28 PM [DEBUG] ExecuteExternalApplication C:\Windows\notepad.exe C:\xxx\xxx\AppData\Roaming\Intelliremote\Intelliremote.log
6/8/2016 11:30:29 PM [DEBUG] Window focus: notepad.exe
theoren_1
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 03, 2016 11:15 am

Re: Automatic profile switching problem

Postby Melloware » Mon Jun 13, 2016 7:13 am

OK so just a thought is Kodi wrapping any libraries from WMC? That is the only thing I can think of if some Kodi plugin is actually starting WMC in the background?
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
http://www.melloware.com
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
User avatar
Melloware
Site Admin
 
Posts: 11062
Joined: Thu Dec 01, 2005 10:24 pm
Location: Philadelphia, Pennsylvania USA

Re: Automatic profile switching problem

Postby theoren_1 » Sat Jun 18, 2016 8:51 am

The short answer is, no, unfortunately. Hmm. Obviously, it's something unique to my system settings - either some kind of third-party software weirdness, or something else screwy going on within Windows, but either way, I'll have to try and figure it out - at least I know it isn't Intelliremote's fault!
theoren_1
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 03, 2016 11:15 am


Return to Intelliremote

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests

cron